Dnevni događaji – sažetak

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 19 kaznenih djela od kojih su 11 počinili nepoznati počinitelji. Deset kaznenih djela počinjeno je na području Siska, četiri na području Kutine, tri na području Gline te po jedno na području Petrinje i Novske. Zabilježeno je pet oštećenja tuđe stvari, tri krađe, po dvije teške krađe (jedna u pokušaju) i prijetnje te po jedna utaja, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, tjelesna ozljeda, nasilje u obitelji, protupravna naplata u pokušaju, prijevara i izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.
 
Zabilježena su četiri narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno sedam počinitelja. Dva narušavanja zabilježena su na području Gline te po jedno na području Siska i Kutine. Prekršaji su počinjeni vikom i galamom, fizičkim sukobom i vrijeđanjem ili omalovažavanjem policijskih službenika.
 
Dogodilo se deset prometnih nesreće i to po tri na području Siska i Kutine te po dvije na području Petrinje i Novske. U tri prometne nesreće s ozlijeđenima, dvije osobe (od kojih jedan vozač bicikla) su zadobile teške tjelesne ozljede, a dvije osobe lakše, dok je u sedam nesreća nastala samo materijalna šteta. U po jednoj nesreći na području Siska, Kutine i Petrinje kod vozača je utvrđena alkoholiziranost, a najveća koncentracija je iznosila 2,24 promila.

Stranica