Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje od 29. travnja do 5. svibnja 2024. godine

KRIMINALITET
 
 U proteklom tjednu na području naše policijske uprave zabilježena su i obrađena 62 kaznena djela, od kojih su 31 počinili nepoznati počinitelji.
  
JAVNI RED I MIR
 
Zabilježeno je sedam narušavanja javnog reda i mira u kojima je sudjelovalo deset počinitelja.
  
SIGURNOST CESTOVNOG PROMETA
                       
Na prometnicama se dogodilo 36 prometnih nesreća.U pet prometnih neseća sa ozlijeđenima jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede, a pet osoba lakše, dok je u 31 prometnoj nesreći nastala samo materijalna šteta.
 
Najčešće greške koje su prethodile prometnim nesrećama bile su neprilagođena  brzina u devet slučaja, zatim nedržanje strane kretanja u sedam slučaja, nepoštivanje prednosti prolaska u pet slučaja, itd.
 
U četiri prometne nesreće vozači su pobjegli s mjesta događaja, od kojih je jedan  naknadno pronađen, a za drugima se još traga.
 
U devet prometnih nesreća devet sudionika bilo je pod utjecajem alkohola.
  
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježena su tri slučaja krijumčarenja preko državne granice u kojima su sudjelovala tri bosanskohercegovačka državljanina. Oni su pokušali prokrijumčariti 30 komada tableta-lijekova koji se nalaze na popisu droga za koje nisu imali medicinsku dokumentaciju, alkoholna pića i razne tekuće deterdženate.

Vijesti u brojkama | Statistike