Ostali događaji – sažetak

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 29 kaznenih djela,



KRIMINALITET

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 29 kaznenih djela, od kojih su 11 počinili nepoznati počinitelji.
Devet kaznenih djela počinjeno je na području Siska, šest na području Hrvatske Kostajnice, pet na području Kutine, četiri na području Novske, tri na području Sunje te dva na području Petrinje.
Zabilježeno je sedam prijetnji, šest krađa, pet teških krađa, tri uništenja i oštećenja tuđe stvari, dva izbjegavanja carinskog nadzora te po jedno kazneno djelo tjelesne ozljede, teške tjelesne ozljede, prijevare, nedozvoljene trgovine, nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari te izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je 12 narušavanja javnog reda i mira, po četiri počinjena na području Siska i Petrinje, a po dva na području Kutine i Gline.
U šest događaja javni red i mir narušen je fizičkim sukobom, a u četiri vikom i galamom. Zabilježena su i dva slučaja vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika pri obavljanju službene dužnosti.
Zbog remećenja javnog reda i mira optužni prijedlozi podneseni su protiv 22 počinitelja, od kojih 11 alkoholiziranih. Dva počinitelja su zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržana u policijskoj postaji.

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policija je postupala u 11 slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, po tri počinjena na području Petrinje i Novske, dva na području Kutine i po jedan na području Sunje, Siska i Hrvatske Kostajnice, a u njima je sudjelovalo 17 počinitelja. Osam počinitelja je uhićeno te će biti dovedeno na prekršajni sud, a jedan je zbog opasnosti da.će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržan u policijskoj postaji.

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 17 prometnih nesreća, pet na području Siska, po tri na području Petrinje, Sunje i Hrvatske Kostajnice, dvije na području Kutine i jedna na području Novske. U pet nesreća s ozlijeđenim osobama jedna je osoba teško, a četiri su lakše ozlijeđene. U 12 nesreća nastala je samo materijalna šteta. U tri nesreće utvrđena je alkoholiziranost sudionika.

Stranica