Predavanje o stresu za djelatnice PU sisačko-moslavačke

Povodom obilježavanja Dana policije i svetkovine Sv. Mihovila, Zajednica žena „Katarina Zrinski“ Sisak, u akciji „Zahvalimo onima koji nam pomažu svakodnevno“, pripremila je…

Foto: PU sisačko-moslavačka

Povodom obilježavanja Dana policije i svetkovine Sv. Mihovila, Zajednica žena „Katarina Zrinski“ Sisak, u akciji „Zahvalimo onima koji nam pomažu svakodnevno“, pripremila je edukacijsko predavanje za djelatnice Policijske uprave sisačko-moslavačke na temu „Stres u svakodnevnom životu“.

Predavanje je održano danas, 24. rujna, u prostorijama Interventne jedinice policije u Sisku, a održala ga je mr. sc. Daša Poredoš Lavor, članica navedene Zajednice „Katarina Zrinski“. Predavanje je pobudilo izuzetno veliki interes djelatnica ove policijske uprave te je sa diskusijom potrajalo oko dva sata.

Magistra Poredoš Lavor na izuzetno zanimljiv i prihvatljiv način otvoreno je progovorila o temama o kojima u svakodnevnom životu i radu vrlo rijetko ili gotovo uopće ne mislimo i govorimo, a izuzetno su važne za naše kvalitetno funkcioniranje, kako na poslu tako i kod kuće, u našim obiteljima.Tako je bilo riječi o tome što je stres i koji su izvori stresa, odnosno stresori, o sindromima sagorijevanja na poslu kao jednome od najnepovoljnijih dugotrajnih izloženosti profesionalnom stresu te o njegovim najčešćim znacima.

U prevenciji i borbi protiv stresa naglašeno je kako je sustavno samoopažanje vrlo bitno jer nam daje niz smjernica o daljnjem radu na sebi i ispravljanju pogrešnih ponašanja. Pravodobno osvještavanje i mijenjanje vlastitog ponašanja tako smanjuje vjerojatnost da ćemo neku stresnu životnu situaciju još više pogoršati.

U daljnjem tijeku debate magistra Poredoš Lavor odgovarala je na pitanja djelatnica koja su se većinom odnosila na stresne situacije i događaje na poslu te je svim sudionicama podijeljen letak s temom ovog predavanja.


Stranica