U PU sisačko-moslavačkoj obilježen Dan policije


Foto:
MUP i PU sisačko-moslavačka

Obilježavanje Dana policije i proslava nebeskog zaštitnika hrvatskih policajaca Sv. Mihovila, u ovoj Policijskoj upravi upriličeno je 28. rujna. U prostorijama Interventne jedinice policije u Sisku načelnik policijske uprave Marko Rašić, sa članovima kolegija i načelnicima policijskih postaja, na upriličenom svečanom domjenku primio je uzvanike pozvane tim povodom.

Tako su ovoj prigodi, uz saborskog zastupnika Ivana Šanteka, nazočni bili i predstavnici županijske i gradske vlasti, sudstva, hrvatske vojske i svećenstva, kao i članovi obitelji poginulih policajaca ove policijske uprave te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Kao izaslanik ministra unutarnjih poslova i glavnog ravnatelja policije nazočan je bio Željko Fiolić, ravnatelj uprave za razvoj, opremanje i potporu u Ministarstvu unutarnjih poslova.

U svom obraćanju načelnik Rašić je istaknuo kako je ovo prigoda da se prisjetimo svih naših kolega i suboraca koji su svoje živote položili u obrani Domovine, navodeći kako su 92 pripadnika policije ove policijske uprave poginula, petero ih je nestalo, a oko 800 ranjeno. Naglasio je zadovoljstvo radom policijske uprave i postignutim rezultatima te istaknuo kako je stanje kriminaliteta na području županije na zadovoljavajućoj razini i da policija uspješno obavlja sve svoje zadaće i poslove. Sukladno smjernicama Ravnateljstva policije prioritet je borba protiv organiziranog i gospodarskog kriminala, ali i zlouporabe droga te krijumčarenja preko državne granice.

Izaslanik ministra unutarnjih poslova i glavnog ravnatelja policije g. Željko Fiolić u svom je obraćanju istaknuo ulogu policije u stvaranju demokratske i slobodne Hrvatske te naglasio njenu ulogu u današnjem društvu. Također je naveo kako je u cilju poboljšanja rada policajaca u tijeku reforma sustava obrazovanja te da se kontinuirano radi na što boljem i kvalitetnijem opremanju policajaca kako bi oni što bolje obavljali svoje svakodnevne zadaće.

Nakon svečanog domjenka na Gradskom groblju Viktorovac u Sisku položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a potom je vojno-policijski kapelan Milenko Majić u župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa predvodio svetu misu zadušnicu za sve poginule, nestale i umrle pripadnike Policijske uprave sisačko-moslavačke.



Stranica