Plastičnim pištoljem prijetio samoubojstvom

Dolaskom policijskih službenika odbio je izaći iz garaže uz prijetnju da će pištoljem počiniti samoubojstvo. Nakon pregovaranja

Jučer, 15. listopada, oko 14.45 sati, u Crkvenoj ulici u Kutini 49-godišnji muškarac s područja Kutine ukrao je bicikl vlasništvo 20-godišnjaka te se njime udaljio.

Ubrzo ga je zatekao i zaustavio 44-godišnji muškarac, poznanik vlasnika bicikla i zatražio ga da vrati bicikl, na što je 49-godišnjak odbacio bicikl i uz prijetnju 44-godišnjaku pobjegao prema Ulici Ivana Gorana Kovačića gdje je ušao u garažu jedne obiteljske kuće.

Dolaskom policijskih službenika odbio je izaći iz garaže uz prijetnju da će pištoljem počiniti samoubojstvo. Nakon pregovaranja, oko 17.30 sati predao je policiji dva plastična pištolja i jedan lovački nož.

Temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama prevezen je u Psihijatrijsku bolnicu „Vrapče“ u Zagrebu gdje je utvrđeno da više ne iskazuje suicidalne namjere te da nema potrebe za njegovom hospitalizacijom, nakon čega je po policijskim službenicima vraćen na kućnu adresu.

Budući da zbog počinjenih kaznenih djela krađe i prijetnje oštećeni nisu podnijeli prijedlog za kazneni progon, policija je o ovom događaju sačinila službenu zabilješku.



Stranica