Razbio prozor na zgradi Općine Dvor te skinuo i bacao zastavu

U subotu, 17. listopada, u 23.55 sati, na Trgu bana Josipa Jelačića u Dvoru, 23-godišnjak s područja Zagreba pod utjecajem alkohola od 2.17 promila

U subotu, 17. listopada, u 23.55 sati, na Trgu bana Josipa Jelačića u Dvoru, 23-godišnjak s područja Zagreba pod utjecajem alkohola od 2.17 promila razbio je prozor na zgradi Općine Dvor, otkinuo kondenzacijsko crijevo klima uređaja i s pročelja zgrade skinuo zastavu srpske nacionalne manjine te je bacao i pri tome glasno vikao.

Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja iste je omalovažavao i vrijeđao, nakon čega je uz uporabu sredstava prisile uhićen i najprije zadržan u prostorijama policije, a potom temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama prevezen u Neuropsihijatrijsku bolnicu u Popovači.

Zbog narušavanja javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem na javnom mjestu te omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika isti će biti prekršajno prijavljen, dok je Općina Dvor protiv njega podnijela prijedlog za pokretanje kaznenog postupka zbog kaznenog djela uništenja i oštećenja tuđe stvari.



Stranica