Ostali događaji – sažetak

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 15 kaznenih djela, od kojih su 11 počinili nepoznati počinitelji.

Za dan 20./21. listopad 2009. godine

KRIMINALITET

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 15 kaznenih djela, od kojih su 11 počinili nepoznati počinitelji.

Šest kaznenih djela počinjeno je na području Siska, četiri na području Kutine, tri na području Petrinje te po jedno na području Novske i Gline.

Zabilježeno je sedam krađa, po dvije teške krađe i prijetnje te po jedno zapuštanje i zlostavljanje djeteta ili maloljetne osobe, dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, uništenje i oštećenje tuđe stvari i zlouporaba opojnih droga.

JAVNI RED I MIR

Do narušavanja javnog reda i mira došlo je u tri slučaja, od kojih su dva počinjena na području Petrinje te jedno na području Sunje.

U dva događaja javni red i mir remećen je vikom i galamom, a u jednom držanjem životinja bez nadzora. Također su prilikom jednog postupanja policijski službenici utvrdili počinjenje jednog prekršaja točenja alkoholnih pića u ugostiteljskom objektu osobama pod utjecajem alkohola.

Zbog ovih prekršaja optužni prijedlozi podneseni su protiv pet počinitelja, a dva od njih bila su pod utjecajem alkohola te su zbog bojazni od daljnjeg narušavanja javnog reda i mira zadržana u prostorijama policije do otrježnjenja.

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policijski službenici intervenirali su u tri slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, počinjena na području Siska, Kutine i Petrinje.

Ovi prekršaji počinjeni su od strane tri počinitelja, a sva trojica su uhićena i uz optužne prijedloge biti će dovedeni nadležnim prekršajnim sudovima.

PROMET

Na prometnicama se dogodilo sedam prometnih nesreća i to tri na području Siska, dvije na području Petrinje te po jedna na području Kutine i Gline.

U jednoj nesreći lakše je ozlijeđena jedna osoba, dok je u šest nesreća nastala samo materijalna šteta.

Pod utjecajem alkohola bila su dva sudionika, a jedan sudionik koji je pobjegao sa mjesta događaja prometne nesreće naknadno je pronađen.



Stranica