Sažetak događaja u proteklih tjedan dana

U razdoblju od 16. do 22. studenog na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je i obrađeno 80 kaznenih djela

Pregled događaja za protekli tjedan

KRIMINALITET

U razdoblju od 16. do 22. studenog na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je i obrađeno 80 kaznenih djela, od kojih su 35 djela počinili nepoznati počinitelji.

Najviše kaznenih djela i to 26 počinjeno je na području Siska, potom 18 na području Kutine, 11 na području Novske, osam na području Petrinje, pet na području Gvozda, četiri na području Hrvatske Kostajnice, po tri na području Dvora i Sunje te dva kaznena djela na području Gline.

Zabilježeno je 28 krađa, po 13 teških krađa i prijetnji, četiri nedozvoljena posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, po tri prijevare, izbjegavanja carinskog nadzora i izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, po dva uništenja i oštećenja tuđe stvari, zlouporabe opojnih droga, nasilnička ponašanja u obitelji i teške tjelesne ozljede te po jedno kazneno djelo ubojstva, pokušaja ubojstva, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom u pokušaju, tjelesna ozljeda iz nehaja i protuzakoniti ribolov.

Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom vikenda je zabilježeno 30 kaznenih djela, od kojih su 16 djela počinili nepoznati počinitelji.  

JAVNI RED I MIR

Zabilježena su ukupno 22 narušavanja javnog reda i mira i to šest na području Siska, po pet na području Kutine i Petrinje, dva na području Hrvatske Kostajnice te po jedno na području Sunje, Novske, Gline i Dvora, dok na području Gvozda narušavanja javnog reda i mira nisu evidentirana.

U narušavanju je sudjelovalo 39 počinitelja, od kojih je pet počinitelja bilo pod utjecajem alkohola.

U 11 slučajeva javni red i mir narušen je fizičkim sukobom, u šest slučajeva svađom i vikom, u pet omalovažavanjem i vrijeđanjem policijskih službenika pri obavljanju službene dužnosti te u po jednom slučaju omalovažavanjem moralnih osjećaja građana na javnom mjestu i točenjem alkoholnih pića u ugostiteljskom objektu maloljetnim osobama.

Od ukupnog broja narušavanja javnog reda i mira, tijekom vikenda je evidentirano 11 narušavanja, za što je prijavljeno 18 počinitelja.

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Ukupno je tijekom proteklog tjedna policija postupala u 12 slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, od čega u četiri slučaja na području Siska, tri slučaja na području Petrinje, dva na području Novske te u po jednom slučaju na području Sunje, Kutine i Dvora, dok na području Gline, Hrvatske Kostajnice i Gvozda nisu evidentirani slučajevi nasilničkog ponašanja u obitelji.

U ovim događajima sudjelovalo je 17 počinitelja, od kojih je sedam uhićeno i uz optužni prijedlog dovedeno na prekršajni sud, a jedan počinitelj je zadržan u policijskoj postaji.

Tijekom vikenda zabilježeno je šest slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji u kojima je sudjelovalo osam počinitelja.

PROMET

Na prometnicama su se dogodile 24 prometne nesreće od kojih deset na području Kutine, šest na području Siska, tri na području Petrinje, dvije na području Novske te po jedna na području Gline, Dvora i Hrvatske Kostajnice,dok na području Gvozda i Sunje nisu evidentirane prometne nesreće.

U šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama jedna osoba je teško, a šest osoba je lakše ozlijeđeno, dok je u 18 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.  

U tri prometne nesreće vozači su napustili mjesto događaja te su naknadnim radom pronađena dva počinitelja, dok se za preostalim počiniteljem i dalje traga.

Najviše prometnih nesreća i to osam dogodilo se zbog nedržanja strane kretanja, potom pet zbog nepropisne brzine, četiri zbog nedržanja potrebnog razmaka između vozila itd.

U pet prometnih nesreća utvrđena je alkoholiziranost vozača i to u dvije na području Kutine i u jednoj prometnoj nesreći na području Siska, Novske i Dvora. Najveća koncentracija alkohola od 2,60 g/kg izmjerena je na području Novske kod vozača osobnog automobila.

Od ukupnog broja prometnih nesreća koje su se dogodile proteklog tjedna, 15 nesreća dogodilo se u dane vikenda. U dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama tri su osobe lakše ozlijeđene, dok je u 13 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.

GRANICA

Proteklog tjedna zabilježeno je šest slučajeva krijumčarenja roba preko državne granice, počinjena od strane tri državljana Bosne i Hercegovine, dva državljana Hrvatske i jednog državljanina Slovenije.  

Tom su prilikom isti pokušali prokrijumčariti ukupno 1880 kutija cigareta, 28 ručnih satova i 10 baterija za satove, 7,5 kg kave i 7 kg mesa.



Stranica