Ostali događaji – sažetak

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je deset kaznenih djela, od kojih su tri počinili nepoznati počinitelji.

Sažetak ostalih događaja za protekli vikend    

KRIMINALITET                                                                

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je deset kaznenih djela, od kojih su tri počinili nepoznati počinitelji.

Četiri kaznena djela počinjena su na području Siska, tri na području Hrvatske Kostajnice, dva na području Kutine i jedno na području Petrinje.

Počinjene su četiri krađe, po dvije teške krađe i prijetnje te po jedno kazneno djelo napada na službenu osobu i izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude.

JAVNI RED I MIR 

Zabilježeno je sedam narušavanja javnog reda i mira, tri počinjena na području Siska, dva na području Hrvatske Kostajnice, a po jedno na području Petrinje i Gline.

U dva slučaja javni red i mir narušen je vikom i galamom, a u tri slučaja je uslijedio i fizički sukob.

Zabilježen je i po jedan slučaj vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika pri obavljanju službene dužnosti te aktiviranja petardi 2. klase na javnom mjestu.

U ovim događajima sudjelovalo je deset počinitelja, od kojih osam pod utjecajem alkohola.

Zbog opasnosti od nastavka činjenja prekršaja pet počinitelja je zadržano u policijskim postajama, a jedan od njih je temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama naknadno prevezen na bolničko liječenje.

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policija je postupala u šest slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, po dva na području Siska i Petrinje te po jedan na području Novske i Gvozda.

Optužni prijedlozi podneseni su protiv sedam počinitelja, od kojih su četiri uhićena i dovedena na prekršajni sud, a jedan je temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama prevezen na bolničko liječenje.

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 20 prometnih nesreća, devet na području Kutine, osam na području Siska i po jedna na području Novske, Petrinje i Hrvatske Kostajnice.

U jednoj prometnoj nesreći dvije su osobe smrtno stradale, a jedna je lakše ozlijeđena.

U još jednoj nesreći jedna je osoba zadobila teže, a jedna lakše ozljede, dok je u 18 nesreća nastala samo materijalna šteta.

U četiri nesreće utvrđena je alkoholiziranost sudionika, a u jednoj od njih dvije su osobe ozlijeđene, od kojih jedna teško.



Stranica