Ostali događaji – sažetak

Tijekom novogodišnjih blagdana na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su 32 kaznena djela, od kojih su 15 djela počinili nepoznati počinitelji

Sažetak ostalih događaja za protekli vikend   

KRIMINALITET                                                                

Tijekom novogodišnjih blagdana na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su 32 kaznena djela, od kojih su 15 djela počinili nepoznati počinitelji.

Na području Siska počinjeno je 15 kaznenih djela, na području Kutine pet, po četiri na području Hrvatske Kostajnice i Petrinje te po dva djela na području Novske i Gline.

Počinjeno je 11 uništenja i oštećenja tuđe stvari, osam prijetnji, šest krađa, po dva izbjegavanja carinskog nadzora i zapuštanja i zlostavljanja djeteta ili maloljetne osobe te po jedno kazneno djelo krivotvorenja isprava, teške krađe i prijevare.

JAVNI RED I MIR 

Zabilježena su tri narušavanja javnog reda i mira, dva počinjena na području Siska i jedno na području Novske, a u njima je sudjelovalo troje počinitelja.

U dva događaja javni red i mir narušen je vikom i galamom, a u jednom vrijeđanjem i omalovažavanjem moralnih osjećaja građana na javnom mjestu.

U dva narušavanja došlo je i do vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika.

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policija je postupala u 16 slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, sedam počinjenih na području Siska, pet na području Kutine, tri na području Petrinje i jedan na području Gline.

Optužni prijedlozi podneseni su protiv 22 počinitelja, od kojih je sedam uhićeno i dovedeno na prekršajni sud, četiri su zadržana u policijskoj postaji, a jedan je temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama prevezen na bolničko liječenje.

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 19 prometnih nesreća, po sedam na području Kutine i Siska, dvije na području Hrvatske Kostajnice te po jedna na području Petrinje, Gvozda i Sunje.

U jednoj nesreći jedna je osoba smrtno stradala, a u tri nesreće s ozlijeđenim osobama jedna je osoba teško, a dvije su lakše ozlijeđene. U 15 nesreća nastala je samo materijalna šteta.

U četiri nesreće, koje su za posljedicu imale samo materijalnu štetu, utvrđena je alkoholiziranost vozača, a najveća izmjerena koncentracija alkohola bila je 2,27 promila.

 
 


Stranica