Ostali događaji – sažetak

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 26 kaznenih djela, od kojih su 14 počinili nepoznati počinitelji.

Sažetak ostalih događaja za protekli vikend     
 
 
KRIMINALITET                                                              
 

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 26 kaznenih djela, od kojih su 14 počinili nepoznati počinitelji.

Sedam kaznenih djela počinjeno je na području Kutine, šest na području Siska, četiri na području Hrvatske Kostajnice te po tri na području Petrinje, Gline i Dvora.
 
Počinjeno je sedam krađa, šest teških krađa, četiri prijetnje, tri izbjegavanja carinskog nadzora, dva uništenja i oštećenja tuđe stvari te po jedno kazneno djelo podvođenja, zlouporabe opojnih droga, pronevjere i tjelesne ozljede.
 
  

JAVNI RED I MIR 

 

Zabilježeno je devet narušavanja javnog reda i mira, četiri na području Kutine, dva na području Sunje te po jedno na području Siska, Petrinje i Novske.

U četiri događaja javni red i mir narušen je vikom i galamom, a u tri događaja uslijedio je i fizički sukob. Zabilježen je i po jedan slučaj vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika pri obavljanju službene dužnosti, točenja alkoholnih pića u ugostiteljskom objektu osobama pod utjecajem alkohola, odavanja prostituciji te omogućavanja prostitucije.

U ovim događajima sudjelovalo je 20 počinitelja, od kojih sedam pod utjecajem alkohola. Dva alkoholizirana počinitelja zbog opasnosti od daljnjeg činjenja prekršaja zadržana su u policijskoj postaji, a tri počinitelja su uhićena i dovedena na prekršajni sud.

 
  

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

 

Policija je postupala u šest slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, po dva počinjena na području Siska i Novske te po jedan na području Petrinje i Gvozda.

Optužni prijedlozi podneseni su protiv osam počinitelja, od kojih je jedan zadržan u policijskoj postaji, a četiri su uhićena i dovedena na prekršajni sud.

 
 
 
PROMET


Na prometnicama se dogodilo 11 prometnih nesreća, pet na području Siska, četiri na području Petrinje i po jedna na području Kutine i Novske.

U tri nesreće šest je osoba lakše ozlijeđeno, dok je u osam nesreća nastala samo materijalna šteta.

U četiri nesreće, koje su za posljedicu imale samo materijalnu štetu, sudjelovali su alkoholizirani počinitelji, a dva sudionika koja su pobjegla s mjesta događaja prometnih nesreća naknadno su pronađena.



Stranica