Razriješena dva razbojništva

U petak, 22. siječnja oko 19.15 sati u Sisku, Gladovačka ulica, u trgovini mješovite robe dva nepoznata maskirana muškarca, od kojih je jedan preko lica imao navučenu


Foto:
 Ilustracija
 

U petak, 22. siječnja oko 19.15 sati u Sisku, Gladovačka ulica, u trgovini mješovite robe dva nepoznata maskirana muškarca, od kojih je jedan preko lica imao navučenu tamnu „fantomku“, a drugi potkapu, uz prijetnju pištoljem i nožem od prodavačice su zatražili novac, koji im je ona iz straha za vlastiti život i dala. Potom su zatražili i nekoliko kutija cigareta te su se, nakon što im je prodavačica dala cigarete, udaljili u nepoznatom smjeru.

Odmah po saznanju za razbojništvo policijski službenici poduzeli su provođenje pojačanih mjera na terenu te su oko 23 sata uhitili dvojicu muškaraca koje se dovodilo u sumnju u počinjenje ovog djela.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su uhićeni 25-godišnjak iz Siska i 22-godišnjak s područja Petrinje počinitelji ovog razbojništva te su od njih oduzeti pištolj i nož te dio ukradenog novca i cigarete.

Također je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno da je osumnjičeni 22-godišnjak 14. siječnja ove godine počinio razbojništvo i u trgovini mješovite robe u Novom Pračnu u Sisku, kada je uz prijetnju pištoljem od prodavačice otuđio novac.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja obojica osumnjičenih uz kaznenu prijavu 23. siječnja dovedeni su istražnom sucu Županijskog suda u Sisku, koji im je odredio zadržavanje od 48 sati.

Vezana vijest: 15.1.2010. Razbojništvo u Sisku



Stranica