Sažetak događaja u proteklih tjedan dana

U razdoblju od 1. do 7. veljače na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 80 kaznenih djela, od kojih su 34 počinili nepoznati počinitelji.

Pregled događaja za protekli tjedan       

KRIMINALITET

U razdoblju od 1. do 7. veljače na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 80 kaznenih djela, od kojih su 34 počinili nepoznati počinitelji.     

Najviše kaznenih djela i to 29 počinjeno je na području Siska, potom 21 na području Kutine, 14 na području Novske, osam na području Petrinje, četiri na području Hrvatske Kostajnice, dva na području Sunje, te po jedno na području  Dvora i Gvozda.

Zabilježeno je 35 krađa, 12 teških krađa, sedam prijetnji, šest uništenja i oštećenja tuđe stvari, četiri izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osuda, tri nedozvoljena posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, po dva nasilnička ponašanja u obitelji i utaje, te po jedna prijevara, zlouporaba opojnih droga, krivotvorenje isprave, teška tjelesna ozljeda, tjelesna ozljeda, izbjegavanje carinskog nadzora, skidanje i povreda službenog pečata i znaka, nasilničko ponašanje i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Od ukupnog broja kaznenih djela počinjenih proteklog tjedna, tijekom vikenda je evidentirano 38 kaznenih djela, od kojih su 11 počinili nepoznati počinitelji.

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je 16 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, od kojih šest na području Kutine, pet na području Novske, po dva na području Siska i Petrinje, te jedno na području Sunje.

U narušavanju javnog reda i mira sudjelovao je 21 počinitelj, od kojih je devet bilo pod utjecajem alkohola.

Tri alkoholizirana počinitelja zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržana su u prostorijama policije do otrježnjenja.

Zabilježeno je šest fizičkih sukoba, u četiri slučaja javni red i mir narušen je vikom i galamom, u tri slučaja omalovažavanjem i vrijeđanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti, u dva slučaja držanjem životinja bez nadzora, a evidentirano je i po jedno neovlašteno pucanje na javnom mjestu te aktiviranje ručne bombe na javnom mjestu. 

Od ukupnog broja događaja narušavanja javnog reda i mira deset je počinjeno tijekom vikenda, a u njima je sudjelovalo 12 počinitelja.

NASILJE U OBITELJI

Proteklog tjedna policijski službenici postupali su u 13 slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji. Po četiri su počinjena na području Siska i Kutine, po dva na području Novske i Petrinje te jedno na području Gline.

U činjenju prekršaja nasilničkog ponašanja u obitelji ukupno je sudjelovalo 16 počinitelja.

Četiri alkoholizirana počinitelja zbog bojazni da će nastaviti s činjenjem prekršaja zadržana su u prostorijama policije do otrježnjenja, a tri počinitelja su uhićena i uz optužne prijedloge dovedena nadležnim prekršajnim sudovima.

Od ukupnog broja prekršaja nasilja u obitelji sedam je počinjeno u dane vikenda, a u njima je sudjelovalo osam počinitelja.

PROMET

Tijekom proteklog tjedna na prometnicama se dogodilo 46 prometnih nesreća i to 22 na području Siska, 12 na području Kutine, pet na području Novske,   tri na području Petrinje, dvije na području Sunje i po jedna na području Dvora i Hrvatske Kostajnice. Na području Gline i Gvozda prometne nesreće nisu zabilježene.

U jednoj prometnoj nesreći smrtno je stradala jedna osoba, u 14 nesreća pet je osoba zadobile teške, a 16 osoba lakše tjelesne ozljede, dok je u 31  prometnoj nesreći nastala samo materijalna šteta.

Pod utjecajem alkohola bilo je 11 sudionika prometnih nesreća i to pet na području Siska, po dva na području Kutine i Sunje te po jedan na području Petrinje i Novske.

U šest prometnih nesreća vozači su napustili mjesto događaja. Četiri su naknadnim radom policije pronađena, dok se za dva odbjegla sudionika još traga.

Najviše prometnih nesreća i to njih 20, dogodilo se zbog brzine neprimjerene uvjetima i stanju na kolniku, zatim šest zbog nedržanja potrebnog razmaka, pet zbog nedržanja strane kretanja i dr. 

Proteklog vikenda na prometnicama se dogodila 21 prometna nesreća. U sedam prometnih nesreća tri su osobe teže , a devet osoba je lakše ozlijeđeno, dok je u 14 nesreća nastala samo materijalna šteta.

Planirana akcija u prometu

U srijedu, 10. veljače, u vremenu od 11 do 17 sati, na području ove policijske uprave provesti će se preventivno-represivna akcija usmjerena na smanjenje brzina i poštivanje najviših dozvoljenih brzina kretanja.

GRANICA

Proteklog tjedna na području ove policijske uprave evidentirana su dva slučaja krijumčarenja, a u njima je zatečen jedan bosanskohercegovački i jedan hrvatski državljanin.

Kod njih je pronađeno i oduzeto ukupno 20 kutija cigareta i 10 litara rakije.

Nezakonitih prelazaka državne granice proteklog tjedna nije bilo, kao niti drugih povreda državne granice.



Stranica