Dva slučaja zlouporabe opojne droge marihuane

U petak, 26. veljače oko 22.15 sati u ulici Kralja Tomislava u Sisku, policijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga ove policijske uprave u posjedu droge zatekli su


Foto:  Ilustracija
 

U petak, 26. veljače oko 22.15 sati u ulici Kralja Tomislava u Sisku, policijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga ove policijske uprave u posjedu droge zatekli su 20-godišnjeg Siščanina.

Kod njega su pronađena i oduzeta dva paketića u kojima je ukupno bilo dva grama marihuane.

Zbog zlouporabe opojnih droga protiv istoga će biti podnesena kaznena prijava, kao i optužni prijedlog prekršajnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Policijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga jučer, 28. veljače također su pronašli opojnu drogu u Sisku i to u ulici Kneza Branimira.

Naime, na ulici, pored osobnog automobila sisačkih registracijskih oznaka u kojemu su uočene sjemenke indijske konoplje, zatečeni su 22-godišnjak i 24-godišnjakinja, oboje sa sisačkog područja.

Pretragom automobila, koja je obavljena po nalogu Županijskog suda u Sisku pronađeno je i oduzeto 16 komada sjemenki indijske konoplje, a uz službenog policijskog psa za detekciju droga obavljena je i pretraga stana u Sisku kojega 22-godišnjak i 24-godišnjakinja koriste.

Tom je prilikom pronađeno i oduzeto 176 grama marihuane raspoređene u sedam manjih paketića, jedan nagorjeli „joint“ i digitalna vaga.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 22-godišnjak drogu nabavio radi daljnje prodaje, a prethodne večeri davao ju je u konzumiranje dvojici prijatelja, kao i 24-godišnjakinji.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju zbog zlouporabe opojnih droga 22-godišnjak i 24-godišnjakinja kazneno su prijavljeni, a zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga 22-godišnjak biti će i prekršajno prijavljen.



Stranica