Protuzakoniti lov na području Gvozda

Jučer, 28. veljače u 07.45 sati u Karlovačkoj ulici u Gvozdu, policijski službenici Policijske postaje Gvozd zatekli su 57-godišnjaka s područja Gvozda koji je upravljao

 
Foto:  Ilustracija

Jučer, 28. veljače u 07.45 sati u Karlovačkoj ulici u Gvozdu, policijski službenici Policijske postaje Gvozd zatekli su 57-godišnjaka s područja Gvozda koji je upravljao terenskim automobilom sisačkih registracijskih oznaka, a u vozilu je uočena odstrijeljena divlja svinja.

Zbog sumnje u protuzakoniti lov isti je uhićen te je provedenim kriminalističkom istraživanjem utvrđeno da je on tijekom noći sa subote na nedjelju, 27./28. veljače, u lovištu u mjestu Pecka, Općina Topusko, zajedno sa 46-godišnjakom s područja Zaprešića odstrijelio divlju svinju, koja je i pronađena u njegovom automobilu te je oduzeta i predana odgovornoj osobi lovačkog društva.

Obojica su uhićeni, a tijekom kriminalističkog istraživanja po nalogu Županijskog suda u Sisku obavljena je pretraga obiteljske kuće 57-godišnjaka, pri čemu je pronađeno oružje, streljivo i lovačka oprema koje je isti nezakonito posjedovao, i to: lovačka puška, malokalibarska lovačka puška s ugrađenim optičkim ciljnikom, 653 komada raznog streljiva, 29 puščanih zrna, spremnik za poluautomatsku pušku i dio zatvarača za automatsku pušku.

U pretrazi terenskih automobila obojice osumnjičenih policijski službenici pronašli su i oduzeli manju količinu streljiva i ispucane čahure te četiri lovačka noža, a 46-godišnjaku je oduzeta i puška koju je legalno posjedovao.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv obojice osumnjičenika podnesena je kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog lova, dok će Odjelu lovne inspekcije biti dostavljena obavijest o prekršajima koje su obojica počinili po Zakonu o lovstvu. Osim toga, 57-godišnjak će biti prekršajno prijavljen i zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju.



Stranica