Protuzakoniti lov

Jučer, 8. ožujka u jutarnjim satima policijski službenici Policijske postaje Novska, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog lova, uhitili su dvojicu muškaraca


Foto:  Ilustracija
 

Jučer, 8. ožujka u jutarnjim satima policijski službenici Policijske postaje Novska, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog lova, uhitili su dvojicu muškaraca u dobi od 58 i 55 godina, s prebivalištem na području Grada Novske.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 58-godišnjak toga dana u ranim jutarnjim satima upravljao osobnim automobilom kroz šumu u mjestu Plesmo, koja je u vlasništvu lovačke udruge, dok je 55-godišnjak sa suvozačevog sjedala iz lovačke puške s optikom i reflektorom kroz prozor vozila odstrijelio jelena.

Temeljem naloga Županijskog suda u Sisku obavljene su pretrage njihovih obiteljskih kuća i vozila te je kod 55-godišnjaka pronađen prednji dio trupla jelena, lovačka puška s optikom i montiranim reflektorom, tri komada lovačkog streljiva i jedna patrona.

Pretragom vozila 58-godišnjaka pronađen je zadnji dio trupla jelena, a u njegovoj kući pronađena je improvizirana ručna bomba, osam patrona i osam komada streljiva.

Truplo jelena preuzeo je vlasnik lovišta koji materijalnu štetu procjenjuje na oko 20 tisuća kuna.

Protiv obojice počinitelja podnesena je kaznena prijava zbog protuzakonitog lova, a protiv 58-godišnjaka je podnesena i kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari te optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakonu o oružju.



Stranica