Rezultati akcije „Noć bez alkohola“

Tijekom provođenja akcije policijski službenici kontrolirali su 331 sudionika u prometu i utvrdili 44 prometna prekršaja, od kojih se 20 prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem

     
Foto:  Ilustracija
 

Sa subote na nedjelju, 13./14. ožujka, u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je akcija „Noć bez alkohola“.

Tijekom provođenja akcije policijski službenici kontrolirali su 331 sudionika u prometu i utvrdili 44 prometna prekršaja, od kojih se 20 prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Od alkoholiziranih vozača, 19 je upravljalo osobnim automobilima, dok je jedan upravljao teretnim automobilom.

Kod 15 vozača utvrđena je alkoholiziranost od 0,5 do 1,5 g/kg, kod jednog od 1,5 do 2 g/kg, također kod jednog alkoholiziranost je bila veća od 2 g/kg, dok su tri vozača odbila ponuđeno alkotestiranje.

Prema dobnim skupinama najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih osam bili su vozači u dobnoj skupini od 31 do 40 godine, po pet vozača u dobnim skupinama od 18 do 24 i od 25 do 30 godina, jedan vozač u dobnoj skupini od 41 do 50 godina te jedan vozač stariji od 50 godina.                          

Najveća koncentracija alkohola od 2,22 g/kg utvrđena je kod 37-godišnjeg vozača osobnog automobila zatečenog 14. ožujka u Sisku, 20-tak minuta nakon ponoći.            

Tijekom provođenja ove akcije na mjestu počinjenja prekršaja oduzeto je 16 vozačkih dozvola.


Stranica