Ostali događaji – sažetak

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 40 kaznenih djela, od kojih su 15 počinili nepoznati počinitelji

Sažetak ostalih događaja za protekli vikend
 
KRIMINALITET   

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 40 kaznenih djela, od kojih su 15 počinili nepoznati počinitelji.

Najviše kaznenih djela i to 11 počinjeno je na području Kutine, potom na području Siska deset, Novske devet, Petrinje pet, Hrvatske Kostajnice dva te Sunje, Gline i Dvora po jedno kazneno djelo.

Počinjeno je deset krađa, osam teških krađa, šest izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osuda, četiri uništenja i oštećenja tuđe stvari, tri prijetnje, dva izbjegavanja carinskog nadzora te po jedno nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari, protuzakoniti lov, zlouporaba opojnih droga, krivotvorenje isprave, tjelesna ozljeda, nedozvoljena uporaba autorskog djela ili izvedbe umjetnika izvođača i povreda prava proizvoditelja zvučne ili slikovne snimke i prava u svezi s radiodifuzijskim emisijama.

JAVNI RED I MIR   

Javni red i mir narušen je u sedam slučajeva i to po dva na području Siska i Petrinje te po jedan na području Kutine, Hrvatske Kostajnice i Gvozda.

U četiri slučaja javni red i mir narušen je vikom i galamom, u dva fizičkim sukobima, a prilikom postupanja u jednom od ovih događaja počinitelji su omalovažavali i vrijeđali policijske službenike. Zabilježen je i jedan slučaj držanja životinja bez nadzora.

Ove prekršaje počinilo je 11 počinitelja, od kojih su šestorica bila pod utjecajem alkohola, a dvojica od njih zadržana su u prostorijama policije do otrježnjenja. Tri počinitelja su uhićena i dovedena prekršajnom sudu.

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policijski službenici intervenirali su u pet slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, od kojih su tri počinjena na području Kutine, a po jedno na području Siska i Petrinje.

U činjenju ovih prekršaja sudjelovalo je sedam počinitelja. Jedan počinitelj uhićen je i uz optužni prijedlog doveden na prekršajni sud, dok su dva počinitelja temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama smještena na bolničko liječenje.

PROMET

Na prometnicama se dogodilo sedam prometnih nesreća i to po dvije na području Kutine, Novske i Petrinje te jedna na području Siska.

U dvije nesreće lakše su ozlijeđene tri osobe, dok je u pet nesreća nastala samo materijalna šteta.

Pod utjecajem alkohola bila su tri sudionika, a jedan je odbio alkotestiranje. Najveća koncentracija alkohola od 2,60 g/kg izmjerena je kod vozača osobnog automobila koji je na sisačkom području prouzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Bjegova s mjesta događaja prometnih nesreća nije bilo.



Stranica