Protuzakonito prebacivanje državljana Albanije preko granice

Provedenom prekršajnom obradom utvrđeno je da su toga jutra albanski državljani na neutvrđenom mjestu u blizini Hrvatske Dubice, izvan mjesta predviđenog za prelazak


Foto:  Ilustracija
 

Jučer, 29. ožujka oko 7.40 sati u mjestu Donji Hrastovac policijski službenici Policijske postaje Sunja zaustavili su osobni automobil sisačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnjak iz Hrvatske Dubice, a u kojemu su se nalazila i tri albanska državljana stara 28, 27 i 24 godine.

Zbog sumnje u nezakoniti prelazak državne granice albanski državljani su uhićeni i dovedeni u policijsku postaju, a također je uhićen i vozač automobila. Provedenom prekršajnom obradom utvrđeno je da su toga jutra albanski državljani na neutvrđenom mjestu u blizini Hrvatske Dubice, izvan mjesta predviđenog za prelazak državne granice, s područja Bosne i Hercegovine čamcem prešli preko Une, gdje ih je čekao 23-godišnjak u namjeri da ih automobilom dalje preveze u unutrašnjost Hrvatske.

Zbog nezakonitog prelaska državne granice rješenjem Prekršajnog suda u Sisku državljanima Albanije izrečena je zaštitna mjera protjerivanja stranca iz zemlje u trajanju od tri mjeseca te će oni biti prisilno udaljeni iz Republike Hrvatske, dok je provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom utvrđeno da je počinio kazneno djelo protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice te je protiv njega podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku. On je također i prekršajno prijavljen za pomaganje strancima koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku u njihovom daljnjem tranzitu preko državnog područja.



Stranica