Sažetak događaja u proteklih tjedan dana

U razdoblju od 22. do 28. ožujka 2010. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su i obrađena 94 kaznena djela

Pregled događaja za protekli tjedan
 
KRIMINALITET

U razdoblju od 22. do 28. ožujka 2010. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su i obrađena 94 kaznena djela, od kojih su 55 djela počinili nepoznati počinitelji.

Najviše kaznenih djela i to 30 počinjeno je na području Siska, potom 25 na području Kutine, 17 na području Petrinje, sedam na području Gvozda, šest na području Novske, po tri na području Sunje i Dvora, dva na području Gline i jedno na području Hrvatske Kostajnice.

Zabilježeno je 46 krađa, 16 teških krađa, deset prijetnji, osam uništenja i oštećenja tuđe stvari, četiri izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, tri zlouporabe opojnih droga, dvije prijevare te po jedno krivotvorenje isprava, teška tjelesna ozljeda, tjelesna ozljeda, oduzimanje tuđe pokretne stvari i pronevjera.

Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom vikenda je zabilježeno 39, od kojih su 24 djela počinili nepoznati počinitelji.  

JAVNI RED I MIR

Zabilježena su ukupno 22 narušavanja javnog reda i mira i to sedam na području Siska, pet na području Petrinje, četiri na području Kutine, tri na području Gline, dva na području Novske te jedno na području Gvozda, dok na području Sunje, Dvora i Hrvatske Kostajnice narušavanja javnog reda i mira nisu evidentirana.

U narušavanju su sudjelovala 33 počinitelja, od kojih su četiri bila pod utjecajem alkohola, četiri su zadržana u policijskoj postaji, dok je jedan počinitelj temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama smješten na bolničko liječenje.

U 12 slučajeva javni red i mir narušen je fizičkim sukobom, u sedam slučajeva svađom i vikom, u po dva slučaja omalovažavanjem i vrijeđanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti i omalovažavanjem moralnih osjećaja građana te u jednom slučaju neovlaštenim snimanjem na zabranjenom mjestu.

Od ukupnog broja narušavanja javnog reda i mira, tijekom vikenda je evidentirano 13 narušavanja, za što je prijavljeno 20 počinitelja.

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Tijekom proteklog tjedna policija je postupala u 19 slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, od čega u šest slučajeva na području Siska, u po tri slučaja na području Sunje, Kutine i Novske te u po dva slučaja na području Petrinje i Dvora, dok na području Gline, Hrvatske Kostajnice i Gvozda nasilnička ponašanja u obitelji nisu evidentirana.                  

U ovim događajima sudjelovalo je 25 počinitelja, od kojih je sedam počinitelja uhićeno i uz optužni prijedlog dovedeno na prekršajni sud, dva su zadržana u policijskoj postaji, a jedan je temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama smješten na bolničko liječenje.

Tijekom vikenda zabilježeno je 13 slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji u kojima je sudjelovalo 17 počinitelja.

PROMET

Na prometnicama se dogodilo 19 prometnih nesreća od kojih osam nesreća na području Kutine, šest na području Siska, dvije na području Sunje te po jedna na području Gline, Hrvatske Kostajnice i Dvora, dok na području Novske, Petrinje i Gvozda nisu evidentirane prometne nesreće.

Od navedenog broja nesreća evidentirano je šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe zadobile teške, a pet osoba lakše tjelesne ozljede, dok je u 13 prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.

U dvije prometne nesreće vozači su napustili mjesto događaja te su naknadnim radom oba pronađena.                      

Najviše prometnih nesreća i to sedam dogodilo se zbog brzine neprimjerene uvjetima na kolniku, potom četiri zbog nedržanja strane kretanja, tri zbog nepoštivanja prednosti prolaza itd.

Prema danima najviše nesreća evidentirano je utorkom - pet, potom subotom - četiri, ponedjeljkom i petkom - po tri, četvrtkom i nedjeljom - po dvije, dok u srijedu nije bilo prometnih nesreća.

U devet prometnih nesreća utvrđena je alkoholiziranost vozača i to po tri na područjima Siska i Kutine, dvije na području Sunje te jedna prometna nesreća na području Hrvatske Kostajnice.       

Od ukupnog broja prometnih nesreća koje su se dogodile proteklog tjedna, deset nesreća dogodilo se u dane vikenda. U četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama dvije su osobe teško, a tri su lakše ozlijeđene, dok je u šest prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta.

GRANICA

Proteklog tjedna nisu zabilježeni slučajevi krijumčarenja roba preko državne granice niti nezakoniti prelasci i povrede državne granice.



Stranica