Preko državne granice razmjenjivali stoku

U srijedu, 31. ožujka oko 21.45 sati u mjestu Crni Potok, Općina Topusko, policijski službenici Policijske postaje Gvozd prilikom nadzora državne granice uočili su


Foto:
 Ilustracija

U srijedu, 31. ožujka oko 21.45 sati u mjestu Crni Potok, Općina Topusko, policijski službenici Policijske postaje Gvozd prilikom nadzora državne granice uočili su kako se prema rijeci Glini, prirodnoj granici s Bosnom i Hercegovinom, kreću tri osobe i vode dvije krave.

Zbog sumnje u nezakoniti prelazak državne granice oni su uhićeni te je utvrđeno da se radi o trojici državljana Bosne i Hercegovine starih 29, 22 i 17 godina.

Daljnjim provedenim istraživanjem utvrđeno je da su njih trojica u ranim jutarnjim satima toga dana na istom mjestu pješice ušli u Hrvatsku, izvan mjesta predviđenog za prelazak državne granice, preko koje su preveli dva konja i potom ih po prethodnom dogovoru neovlašteno i bez potrebne dokumentacije razmijenili s dvojicom mještana Crnog Potoka za dvije krave, s kojima su ih policijski službenici i zatekli kako ih pokušavaju nezakonito prevesti iz RH i BiH.

Uz optužni prijedlog zbog nezakonitog prelaska državne granice bosanskohercegovački državljani su dovedeni na Prekršajni sud u Sisku gdje su kažnjeni opomenom, a maloljetnik ukorom, te im je izrečena zaštitna mjera udaljenja iz Hrvatske. Protiv njih je također podnesena i kaznena prijava zbog izbjegavanja carinskog nadzora.

Protiv dvojice mještana Crnog Potoka, hrvatskih državljana starih 31 i 24 godine, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja podnesena je kaznena prijava zbog nedozvoljene trgovine.



Stranica