Mladić poginuo u prometnoj nesreći na autocesti

Nesreću je izazvao vozač osobnog automobila zagrebačkih registracijskih oznaka koji je vozilom upravljao desnom prometnom trakom te je zbog nedržanja potrebnog razmaka

 

Foto:  Ilustracija
 

Jutros, 2. travnja u 6.20 sati na 99-om kilometru autoceste A3 kod Donje Gračenice, Općina Popovača, u smjeru Zagreba dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, dok su tri osobe lakše ozlijeđene.

Nesreću je izazvao vozač osobnog automobila zagrebačkih registracijskih oznaka koji je vozilom upravljao desnom prometnom trakom te je zbog nedržanja potrebnog razmaka prednjim dijelom vozila udario u zadnji dio osobnog automobila kutinskih registracijskih oznaka, koji se tom prometnom trakom kretao u istom smjeru.

Od siline udara automobil kutinskih oznaka odbačen je u desno, nakon čega je udario u metalnu odbojnu ogradu, prevrnuo se preko desnog bočnog dijela te se zaustavio na zelenoj površini, dok se automobil zagrebačkih registracijskih oznaka zaustavio na prometnoj traci namijenjenoj za zaustavljanje vozila u nuždi.

Vozač osobnog automobila kutinskih oznaka te njegova tri putnika iz automobila, vozilom Hitne medicinske pomoći prevezeni su u sisačku bolnicu gdje je utvrđeno da je 25-godišnji putnik iz Kutine preminuo, dok su vozač i dvojica putnika lakše ozlijeđeni.

Očevid na mjestu nesreće vodila je istražna sutkinja Županijskog suda u Sisku, uz zamjenicu županijskog državnog odvjetnika, po čijem će nalogu biti obavljena obdukcija mrtvog tijela. Također je naložen i izvanredni tehnički pregled osobnog automobila zagrebačkih registracijskih oznaka, protiv čijeg će vozača policija podnijeti kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće.



Stranica