Dva požara na području Hrvatske Kostajnice

Očevidom je utvrđeno da je uzrok požara kvar na električnim instalacijama ili žarulji kojom je 41-godišnji korisnik ove kuće grijao piliće, a vatra se proširila na zidove, strop

Proteklog produženog vikenda zabilježena su dva požara i to oba na području Hrvatske Kostajnice.

U subotu, 3. travnja oko 6.15 sati izbio je požar na nenastanjenoj i devastiranoj kući u Gornjem Hrastovcu, Općina Majur. Očevidom je utvrđeno da je uzrok požara kvar na električnim instalacijama ili žarulji kojom je 41-godišnji korisnik ove kuće grijao piliće, a vatra se proširila na zidove, strop, podove te krovište. Požar su ugasili vatrogasci DVD-a Majur i Hrvatska Kostajnica, a šteta se cijeni na oko osam tisuća kuća.

Jučer, 5. travnja oko jedan sat noću izbio je požar na drvenoj staji u mjestu Srednja Meminska, Općina Majur. Očevidom je utvrđeno da je izazvan vanjskim izvorom paljenja i to najvjerojatnije opuškom kojega je 62-godišnji vlasnik staje odbacio u poljskom WC-u. Vatra je zahvatila drvene zidove i krovište staje koje je izgorjelo, a ugasili su je vatrogasci DVD-a Majur i Hrvatska Kostajnica. Šteta se cijeni na oko četiri tisuće kuna.

O ovim požarima Policijska postaja Hrvatska Kostajnica dostaviti će izvješća nadležnom državnom odvjetništvu.



Stranica