Nakon protuzakonitog lova pretragom kuće pronađeno oružje i streljivo

Policija u Dvoru dovršila je kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim Petrinjcem i 26-godišnjakom s područja Dvora, osumnjičenim da su počinili kazneno djelo protuzakonitog

Foto:  Ilustracija

Policija u Dvoru dovršila je kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim Petrinjcem i 26-godišnjakom s područja Dvora, osumnjičenim da su počinili kazneno djelo protuzakonitog lova.

Naime, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je u noći s ponedjeljka na utorak, 12./13. travnja, u lovištu lovačke udruge s područja Dvora, 26-godišnjak, koji je član lovačkog društva, u blizini mjesta Unčani puškom za koju posjeduje oružni list, s čeke odstrijelio divlju svinju tešku pedesetak kilograma.

Svinju je odstrijelio bez odobrenja lovačkog društva, a potom je pušku dao drugom počinitelju, koji nije član lovačkog društva niti ima registrirano oružje, a koji je odstrijelio dva srnjaka.

Odstrijeljenu divljač su teretnim automobilom prevezli u Golubovac Divuški kod oca 47-godišnjaka, gdje su je ogulili i međusobno podijelili.

Slijedećeg dana u utorak, 13. travnja u večernjim satima 47-godišnjaka su prilikom nadzora prometa zatekli policijski službenici u Hrvatskoj Kostajnici, a kako je u njegovom osobnom automobilu uočeno meso divljači on je uhićen.           

Jučer, 14. travnja po nalogu Županijskog suda u Sisku obavljene su pretrage obiteljskih kuća i vozila svih sudionika ovog događaja te je u kući 71-godišnjaka, oca 47-godišnjeg počinitelja protuzakonitog lova, u mjestu Golubovac Divuški, Općina Dvor, pronađena i oduzeta automatska puška, tzv. šmajser s četiri pripadajuća spremnika i 47 komada streljiva, tri spremnika za automatsku pušku, prigušivač te puščana cijev poluautomatske puške s mehanizmom za okidanje.

Protiv 26-godišnjaka i 47-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog protuzakonitog lova i krađe mesa, dok je 71-godišnjak kazneno prijavljen zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, a zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju protiv njega je podnesen i optužni prijedlog.



Stranica