Zbog prepriječenog kamiona otežan promet na autocesti

Jučer, 15. travnja u 14 sati, na 98-om kilometru autoceste A3 kod Donje Gračenice, Općina Popovača, s teretnog automobila bugarskih nacionalnih oznaka, kojem je bila pridodana


Foto:  PPrP Kutina

Jučer, 15. travnja u 14 sati, na 98-om kilometru autoceste A3 kod Donje Gračenice, Općina Popovača, s teretnog automobila bugarskih nacionalnih oznaka, kojem je bila pridodana prikolica na kojoj se prevozilo deset rabljenih osobnih automobila, otpali su zadnji desni kotači.

Teretni automobil i prikolica potom su se zanijeli i prepriječili preko obje prometne trake, a djelomično i preko trake za zaustavljanje vozila u nuždi. Zbog toga se od 14 do 15 sati promet autocestom u smjeru Lipovca odvijao otežano, djelomično trakom za zaustavljanje vozila u nuždi te zelenom površinom, a od 15 do 17 sati zaustavnom trakom uz postavljenu prometnu signalizaciju i fizičko upravljanje prometa policijskih službenika Postaje prometne policije Kutina. 

U ovom događaju na teretnom vozilu nastala je šteta koja se cijeni na oko 5 tisuća kuna, dok na vozilima koja su prevožena na priključnom vozilu štete nije bilo.

Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da vozač ovog teretnog vozila nije bio pod utjecajem alkohola.



Stranica