Pronalasci neeksplodiranih ubojitih srestava

U petak, 16. travnja u poslijepodnevnim satima, 48-godišnji muškarac je prilikom čišćenja dvorišta kuće koju je kupio u Glini, pronašao trenutnu tromblonsku minu


Foto:  Ilustracija
 

U petak, 16. travnja u poslijepodnevnim satima, 48-godišnji muškarac je prilikom čišćenja dvorišta kuće koju je kupio u Glini, pronašao trenutnu tromblonsku minu, dok je prilikom čišćenja podruma obiteljske kuće u mjestu Graboštani, Općina Majur, 62-godišnjakinja pronašla ručnu bombu.

Minu je u petak, 16. travnja pronašao i mještanin Novog Selišta, Grad Petrinja i to prilikom kultiviranja zemljišta u blizini svoje kuće.

Uz željezničku prugu u mjestu Novo Pračno, Grad Sisak, 29-godišnjak koji je tražio gliste za ribolov pronašao je tzv. „zvončić“ od kazetne bombe.

Na mjesta pronalaska ovih ubojitih sredstava izašli su djelatnici   Protueksplozijske zaštite ove policijske uprave te ih izuzeli radi uništenja.

Apeliramo i molimo naše građane da ne odlažu i ne ostavljaju opasna ubojita sredstva na otvorenom prostoru u prirodi, pošto je to izuzetno opasno po život drugih ljudi.

Pozivamo ih da nam se pridruže u akciji Manje oružja - manje tragedija - za sigurniju budućnost bez oružja, kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ubojitih sredstava.    

Podsjećamo građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 92 ili u najbližoj policijskoj postaji, a potom će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na dogovoreno mjesto i to od njih preuzeti. 


Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, odnosno traje dok je na snazi novi Zakon o oružju, a građani se dodatno o tome mogu informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Stranica