Ostali događaji - sažetak

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su 33 kaznena djela, od kojih su 17 počinili nepoznati počinitelji.



KRIMINALITET


Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su 33 kaznena djela, od kojih su 17 počinili nepoznati počinitelji.

Na području Siska počinjeno je 12 kaznenih djela, na području Kutine devet, na području Novske četiri, a po dva kaznena djela počinjena su na području  Gvozda, Hrvatske Kostajnice, Petrinje i Gline.

Počinjeno je 12 krađa, pet izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osuda, četiri uništenja i oštećenja tuđe stvari, tri prijetnje, dvije teške tjelesne ozljede te po jedno kazneno djelo napada na službenu osobu, teške krađe, prijevare, krivotvorenja isprava, nasilničkog ponašanja, izbjegavanja carinskog nadzora i samovlasti.
                               
JAVNI RED I MIR 

Zabilježeno je 13 narušavanja javnog reda i mira, po četiri počinjena na području Siska i Petrinje, dva na području Novske, a po jedno na području Kutine, Gline i Hrvatske Kostajnice.

U osam događaja javni red i mir narušen je vikom i galamom, a u četiri događaja fizičkim sukobom. Zabilježena su i dva slučaja vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika pri obavljanju službene dužnosti te jedan  slučaj preglasne reprodukcije glazbe kojom se remetio mir okolnih stanara.

U ovim događajima sudjelovalo je 17 počinitelja od kojih 11 pod utjecajem alkohola. Šest alkoholiziranih počinitelja je zadržano u policijskoj postaji jer je prijetila opasnost da će nastaviti s Narušavanjem javnog reda i mira.

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policija je postupala u pet slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji, po dva počinjena na području Siska i Petrinje te jedan na području Novske, a u njima je sudjelovalo osam počinitelja. Tri počinitelja su zadržana u policijskoj postaji, a jedan je uhićen i doveden na prekršajni sud.  

PROMET


Na prometnicama su se dogodile 23 prometne nesreće, osam na području Siska, sedam na području Kutine, četiri na području Petrinje, dvije na području Gline i po jedna na području Hrvatske Kostajnice i Novske.

U jednoj nesreći jedna je osoba smrtno stradala, a tri su osobe teško ozlijeđene. U osam nesreća s ozlijeđenim osobama tri su osobe zadobile teške tjelesne ozljede, od kojih jedna ozljede opasne po život, dok je pet osoba lakše ozlijeđeno. U 14 nesreća je nastala samo materijalna šteta. U četiri nesreće sudjelovali su vozači pod utjecajem alkohola, a u njima je jedna osoba lakše ozlijeđena.


Stranica