Uhvaćene prevarantice

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su 7. svibnja u mjestu Balinac, Grad Glina, prevarile 82-godišnjeg muškarca ponudivši mu na prodaju masažer


Foto: Ilustracija

Jučer, 12. svibnja u prijepodnevnim satima policijski službenici Policijske postaje Glina, prilikom nadzora prometa u mjestu Dolnjaki zatekli su dvije žene, 35-godišnjakinju s područja Pitomače i 43-godišnjakinju iz Zagreba. Zbog sumnje da se radi o osobama koje se bave prevarama, obje su dovedene u policijsku postaju.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su 7. svibnja u mjestu Balinac, Grad Glina, prevarile 82-godišnjeg muškarca ponudivši mu na prodaju masažer za koji im je on platio 400 kuna, a kada su uzele novac udaljile su se, da mu masažer nisu ostavile. Oštećenom su ustupljeni njihovi podaci zbog podnošenja privatne tužbe.

Također je utvrđeno da je sumnjičena 43-godišnjakinja u studenom prošle godine u Gvozdu na sličan način prevarila i 83-godišnju ženu, predstavivši joj se kao patronažna sestra i djelatnica Centra za socijalnu skrb koja će joj za 1400 kuna prodati magnetsku ogrlicu i narukvicu za bolesnog sina. Kada joj je 83-godišnjakinja platila traženi iznos i zatražila priznanicu, žena se automobilom udaljila u nepoznatom pravcu. Obavljenim prepoznavanjem oštećena je prepoznala 43-godišnjakinju kao ženu koja ju je prevarila te je policija podnijela izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku kao dopunu kaznenoj prijavi zbog počinjene prijevare.

Stranica