Za kupljenu robu izdala nenaplativu bjanko zadužnicu

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je od kolovoza 2009. do studenog 2009. godine s odgovornim osobama sisačkog oštećenog trgovačkog društva ugovorila kupovinu…

 
Foto:  Ilustracija

Postupajući po prijavi oštećenog trgovačkog društva sa sjedištem u Sisku provedeno je kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakinjom iz Koprivnice zbog sumnje da je kao odgovorna osoba - direktor trgovačkog društva sa sjedištem u Dugom Selu, počinila kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

Naime, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je od kolovoza 2009. do studenog 2009. godine s odgovornim osobama sisačkog oštećenog trgovačkog društva ugovorila kupovinu građevinskih podupirača i elemenata građevinske skele u vrijednosti 73.577 kuna.

Za preuzetu robu izdan joj je račun koji po dospijeću nije platila, a bjanko zadužnica, koju je izdala kao instrument osiguranja plaćanja, vraćena je iz banke uz obavijest da na računu nema novca.

Protiv osumnjičene, kao i trgovačkog društva u kojem je ona odgovorna osoba, podnesena je kaznena prijava zbog prijevare u gospodarskom poslovanju.




Stranica