Pronalasci neeksplodiranih ubojitih sredstava

U subotu prijepodne stanovnik Gline je kod jezera u Salaškoj ulici u Glini pronašao tijelo protutenkovske mine bez upaljača, dok je mještanka Rujevca, Općina Dvor, u kukuruzištu


Foto:  Ilustracija
 
Poteklog vikenda policiji su prijavljena tri slučaja pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava.
 
U subotu, 19. lipnja u prijepodnevnim satima, mještanin Ponikvara, Općina Topusko, na njivi u blizini svoje kuće pronašao je ručnu bombu. Također u subotu prijepodne stanovnik Gline je kod jezera u Salaškoj ulici u Glini pronašao tijelo protutenkovske mine bez upaljača, dok je mještanka Rujevca, Općina Dvor, u kukuruzištu pokraj svoje kuće pronašla ručnu bombu.
 
Na mjesta pronalaska ovih ubojitih sredstava izašli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu ove policijske uprave te su ručnu bombu pronađenu u Ponikvarima i minu pronađenu u Glini uzeli s mjesta pronalaska, dok je bomba nađena u Rujevcu na siguran način uništena na mjestu pronalaska.
 
Upozoravamo
 

Ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte na otvorenom prostoru u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Podsjećamo vas da je u tijeku akcija „Manje oružja - manje tragedija“ te da vam bez ikakvih sankcija omogućavamo dragovoljnu predaju ilegalnih ubojitih sredstava.   

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 92 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, odnosno traje dok je na snazi Zakon o oružju.

Dodatno se možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Stranica