Protupravno oduzimanje slobode

U četvrtak, 17. lipnja oko 14 sati na ulici u Žažini, Općina Lekenik, 33-godišnji Petrinjac je u svoj osobni automobil ugurao 29-godišnjakinju protivno njenoj volji, zaključao


Foto: 
Ilustracija
 

U četvrtak, 17. lipnja oko 14 sati na ulici u Žažini, Općina Lekenik, 33-godišnji Petrinjac je u svoj osobni automobil ugurao 29-godišnjakinju protivno njenoj volji, zaključao vrata automobila te krenuo vozilom prema Selima, Grad Sisak, cijelim putem je rukom pritišćući uz sjedalo.

Dolaskom do nenastanjenog dijela ulice zaustavio je automobil, a djevojka je iskoristila priliku i pobjegla iz vozila te ju je ubrzo zatekla policijska ophodnja koja je već bila obaviještena o ovom događaju.

Počinitelj je također vrlo brzo zaustavljen i uhićen, a od oštećene djevojke, kojoj su u Stanici hitne medicinske pomoći u Sisku utvrđene lakše tjelesne ozljede, zaprimljena je kaznena prijava zbog protupravnog oduzimanja slobode.

Pretragom kuće u Lekeniku koju 33-godišnjak koristi, u otvorenoj garaži pronađen je upaljač ručne bombe s detonatorom i žicom, bez tijela bombe, a provjerom načina i mjesta držanja njegovog oružja koje posjeduje uz dozvolu, utvrđeno je da dvije puške ne drži na adresi prebivališta u Petrinji već u Lekeniku, i to u nezaključanom ormaru. Također je uz navedeno oružje pronađen i pištolj za koji nema dozvolu.

Pronađeno oružje je oduzeto, a protiv 33-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode doveden je istražnom sucu Županijskog suda u Sisku, gdje je nakon saslušanja pušten na slobodu, uz izrečenu mjeru opreza – zabranu približavanja žrtvi i svjedocima na udaljenosti manjoj od 200 metara.



Stranica