Ostali događaji - sažetak

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 19 kaznenih djela, od kojih su sedam počinili nepoznati počinitelji.



KRIMINALITET


Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 19 kaznenih djela, od kojih su sedam počinili nepoznati počinitelji.

Sedam kaznenih djela počinjeno je na području Kutine, šest na području Siska, dva na području Petrinje, a po jedno na području Gline, Dvora, Gvozda i  Hrvatske Kostajnice.

Počinjeno je sedam krađa, po dvije teške krađe, uništenja i oštećenja tuđe stvari, prijetnje i izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osuda te po jedno kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, zlouporabe opojnih droga, tjelesne ozljede i  samovlasti.

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je osam narušavanja javnog reda i mira, tri počinjena na području Kutine, dva na području Siska te po jedno na području Novske, Petrinje i Gline.

U četiri događaja javni red i mir narušen je fizičkim sukobom, a u dva događaja naročito drskim ponašanjem na javnom mjestu. Zabilježen je i po jedan slučaj vike i svađe, omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika pri obavljanju službene dužnosti, držanja životinja bez nadzora te omalovažavanja i vrijeđanja moralnih osjećaja građana na javnom mjestu.

Zbog remećenja javnog reda i mira optužni prijedlozi podneseni su protiv 13 počinitelja, od kojih devet pod utjecajem alkohola. Pet alkoholiziranih počinitelja je zbog opasnosti da će nastaviti s daljnjim činjenjem prekršaja zadržano u policijskoj postaji.

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policija je postupala u četiri slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, dva počinjena na području Siska i po jedan na području Petrinje i Sunje, a u njima je sudjelovalo šest počinitelja.

Pet počinitelja je uhićeno i dovedeno na prekršajni sud, a jedan je temeljem Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama prevezen na bolničko liječenje.

PROMET

Na prometnicama se dogodilo šest prometnih nesreća, po dvije na području Kutine i Novske, a po jedna na području Siska i Petrinje. U tri nesreće šest je osoba lakše ozlijeđeno, dok je u tri nesreće nastala samo materijalna šteta.

U obje prometne nesreće koje su se dogodile na području Novske sudjelovali su alkoholizirani vozači. U jednoj od njih, u kojoj su četiri osobe lakše ozlijeđene od kojih je dvoje djece, sudjelovao je vozač pod utjecajem alkohola od 2,39 g/kg.  U drugoj nesreći, u kojoj je nastala samo materijalna šteta, sudjelovao je vozač pod utjecajem alkohola od 2,36 g/kg koji je vozilom upravljao prije stjecanja prava.

U dvije nesreće sudjelovala su tri biciklista, a dvojica od njih, među kojima je jedno dijete, su lakše ozlijeđeni.



Stranica