Krijumčarenje oružja i streljiva preko državne granice

Policijski službenici su u suradnji s djelatnicima Carine automobil pregledali i tom prilikom na više skrivenih mjesta pronašli jedan nož dužine oštrice 15 cm, teleskopsku palicu


Foto: Ilustracija

U nedjelju, 4. srpnja u 11.40 sati graničnoj kontroli na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Jasenovac, na ulazu u Hrvatsku pristupio je 30-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljajući osobnim automobilom BiH registracijskih oznaka. Policijski službenici su u suradnji s djelatnicima Carine automobil pregledali i tom prilikom na više skrivenih mjesta pronašli jedan nož dužine oštrice 15 cm, teleskopsku palicu, 9 komada raznog streljiva (revolverskog, pištoljskog i lovačkog), dok je u prtljažnom prostoru pronađena gumena palica.

Pronađeno streljivo i predmeti su oduzeti, a vozač je uhićen i nakon provedene prekršajne obrade uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju doveden na prekršajni sud, gdje je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom.

Također u nedjelju, 4. srpnja u 18.45 sati graničnoj kontroli na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Jasenovac, na ulazu u Hrvatsku kao putnik u osobnom automobilu slovenskih registracijskih oznaka pristupio je 44-godišnji državljanin Slovenije. Obavljenom graničnom kontrolom u njegovoj putnoj torbi je pronađen stari i neupotrebljivi revolver nepoznate marke i serijskog broja. Revolver je oduzet, a 44-godišnjak je uz optužni prijedlog doveden na prekršajni sud gdje je proglašen krivim za prekršaj iz Zakona o oružju i rješenjem suda kažnjen novčanom kaznom.


Stranica