Stranac na autocesti prodavao nakit

U utorak, 13. srpnja u poslijepodnevnim satima policijski službenici su na autocesti Zagreb - Lipovac u prodaji nakita zatekli četvero rumunjskih državljana, dvije žene i dva muškarca


Foto: Ilustracija

U utorak, 13. srpnja u poslijepodnevnim satima policijski službenici su na autocesti Zagreb - Lipovac u prodaji nakita zatekli četvero rumunjskih državljana, dvije žene i dva muškarca starih 35, 40 i dvoje 41 godinu.

Svi su uhićeni i dovedeni u Policijsku postaju Kutina na daljnju prekršajnu obradu kojom je utvrđeno da je samo jedan od njih, 40-godišnjak prodavao nakit čime je počinio prekršaj iz Zakona o strancima.
 

On je uz optužni prijedlog jučer doveden na prekršajni sud gdje je proglašen krivim za prekršaj nezakonitog rada u Republici Hrvatskoj te mu je rješenjem suda izrečena novčana kazna od 2.800 kuna i zaštitna mjera protjerivanja iz RH u trajanju od 3 mjeseca.

Ostalim rumunjskim državljanima otkazan je turistički boravak u Hrvatskoj te im je rješenjem Policijske postaje Kutina izrečena zapovijed o napuštanju Hrvatske u roku 24 sata.



Stranica