Krivotvorila platne liste pa dobila kredite

Osumnjičena je kao službenica tijela državne uprave u Sisku, u razdoblju od 1. travnja 2007. do 12. lipnja 2008. godine, u svojim platnim listama za nekoliko mjeseci 2007. godine


Foto: 
Ilustracija

Sisačka policija provela je kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakinjom sa sisačkog područja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja službene isprave.

Naime, ona je osumnjičena da je kao službenica tijela državne uprave u Sisku, u razdoblju od 1. travnja 2007. do 12. lipnja 2008. godine, u svojim platnim listama za nekoliko mjeseci 2007. i 2008. godine obrisala podatke o postojećim obustavama te na njima krivotvorila potpis rukovoditelja i ovjerila ih službenim pečatom.

Krivotvorene platne liste potom je priložila uz zahtjev za kredit, a na popratnim obrascima potrebnim za podnošenje kredita također je krivotvorila potpis svog rukovoditelja, te je tako krivotvorenu dokumentaciju predala u dvije banke koje su joj potom odobrile kredite.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv osumnjičene je zbog krivotvorenja službene isprave podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.



Stranica