Dvije šumske krađe

Postupajući do dojavi da je u tijeku krađa drva u šumi Brezovica, policijski službenici Policijske postaje Sisak jučer, 27. srpnja u 7.30 sati, u šumskom predjelu u mjestu Veliko…

Foto: Ilustracija
 

Postupajući do dojavi da je u tijeku krađa drva u šumi Brezovica, policijski službenici Policijske postaje Sisak jučer, 27. srpnja u 7.30 sati, u šumskom predjelu u mjestu Veliko Svinjičko, Grad Sisak, zatekli su 28-godišnjeg mještanina Velikog Svinjičkog kako na traktorsku prikolicu trpa hrastovinu izrezanu na metrice.
On je uhićen zbog sumnje na krađu drva te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje, kojim je utvrđeno da je u protekla četiri dana u šumi porušio i izradio pet prostornih metara hrasta za ogrjev, a u pokušaju odvoženja spriječili su ga policajci. Šteta počinjena ovom šumskom krađom procjenjuje se na oko dvije tisuće kuna, a protiv počinitelja slijedi kaznena prijava.

 
Zbog krađe drva u šumi Brezovica kod mjesta Svinjičko, Grad Sisak, kaznena prijava podnesena je i protiv muškarca starog 35 godina iz Topolovca. Naime, sisačka policija i nad njim je provela kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je u razdoblju od 19. do 22. srpnja porušio 15 prostornih metara hrasta, bukve i jasena, a potom ih rezanjem na metrice pripremio za odvoženje. Drva su oduzeta, a šumarija je ovom krađom oštećena za oko deset tisuća kuna.


Stranica