Gvozd: Dovršeno kriminalističko istraživanje

Zbog sumnje da su u mjestu Pješčanica, Općina Gvozd, počinili više teških krađa, policijski službenici Policijske postaje Gvozd proveli su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom


Foto: 
Ilustracija

Zbog sumnje da su u mjestu Pješčanica, Općina Gvozd, počinili više teških krađa, policijski službenici Policijske postaje Gvozd proveli su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom iz Karlovca i 13-godišnjim dječakom s područja Općine Krnjak.


Istraživanjem je utvrđeno da su krajem srpnja provalili u dvorišni objekt u vlasništvu 67-godišnjaka i ukrali 70 metara električnog kabela, dvije solarne lampe i ručnu špricu za bojanje.

U razdoblju od 30. srpnja do 8. kolovoza iskoristili su odsutnost 52-godišnje vlasnice i provalili u njenu kuću te ukrali pumpu za vodu, leđnu bakrenu špricu i peć na kruta goriva, a neutvrđenog dana od svibnja do kolovoza provalili su u gospodarski objekt 75-godišnjeg vlasnika gdje su ispremetali stvari, ali nisu ništa ukrali.

Također je tijekom kriminalističkih istraživanja utvrđeno da je dječak 31. srpnja sam počinio jednu tešku krađu provalivši u napuštenu kuću 70-godišnjeg vlasnika odakle je ukrao trajnožareću peć, koju je potom prodao poduzeću za otkup sekundarnih proizvoda na karlovačkom području.

Zbog počinjenih teških krađa protiv 22-godišnjaka su podnesene kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, dok je glede dječaka Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Karlovcu podneseno opće posebno izvješće, a također je obaviješten i nadležni Centar za socijalnu skrb radi poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti.



Stranica