Upravljao automobilom s 3,00 g/kg alkohola

Ove subote, 28. kolovoza oko 23 sata, 33-godišnji muškarac iz Gline upravljao je osobnim automobilom kroz Glinu, krećući se državnom cestom D-37, te se tom prilikom


Foto: 
Ilustracija

Ove subote, 28. kolovoza oko 23 sata, 33-godišnji muškarac iz Gline upravljao je osobnim automobilom kroz Glinu, krećući se državnom cestom D-37, te se tom prilikom nije zaustavio na znak za zaustavljanje koji su mu policijski službenici davali plavim signalizirajućim svjetlom sa službenog vozila. Također su ga pokušali zaustaviti i svjetlećom tablicom STOP POLICIJA, koju je također ignorirao i nastavio svoju vožnju dalje.

Nakon što su ga policijski službenici ipak zaustavili utvrđeno je da je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je isteklo važenje vozačke dozvole te mu je izmjerena koncentracija alkohola od 3,00 g/kg, radi čega je isključen iz prometa.

Kako je opravdano prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, uhićen je i priveden u policijsku postaju te je u jutarnjim satima narednog dana doveden na Prekršajni sud u Sisku, gdje ga je nakon saslušanja dežurni sudac pustio.

Ovaj je 33-godišnjak inače do sada već evidentiran kao počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, za što su mu izrečene pravomoćne kazne zatvora i novčane kazne.            



Stranica