Sažetak ostalih događaja

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je osam kaznenih djela, od kojih su dva počinili nepoznati počinitelji.

 

Sažetak ostalih događaja za protekli vikend  

 

KRIMINALITET                                                                

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je osam kaznenih djela, po četiri počinjena na području Siska i Kutine. Dva djela su počinili nepoznati počinitelji.

Počinjene su po dvije krađe i izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedice osuda te po jedna prijetnja, zlouporaba opojnih droga, uništenje i oštećenje tuđe stvari i kazneno djelo samovlasti.

 

JAVNI RED I MIR

Javni red i mir u dva slučaja, na području Petrinje i Kutine, narušilo je troje počinitelja.

Petrinjska policija optužni prijedlog podnijela je protiv dvoje mještana koji su se jučer prijepodne na ulici u Petrinji verbalno sukobili.

Kutinska policija zadržala je do otrježnjenja 58-godišnjeg Zagrepčanina koji je sinoć, 20. listopada, oko 21 sat u brzom vlaku koji prometuje kutinskim područjem, u vidno alkoholiziranom stanju verbalno napao konduktere koji su ga zatekli kako omalovažava i vrijeđa moralne osjećaje građana urinirajući u hodniku  vagona. Zbog narušavanja javnog reda i mira protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog prekršajnom sudu.

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Policija je postupala u jednom slučaju nasilničkog ponašanja u obitelji,  počinjenom na području Siska, gdje su se otac i sin verbalno, a potom i fizički sukobili. Obojica su uhićeni i dovedeni na prekršajni sud. 

 

PROMET

Na prometnicama se dogodilo pet prometnih nesreća, tri na području Petrinje i dvije na području Kutine.

U jednoj nesreći u Petrinji lakše je ozlijeđena 14-godišnja pješakinja, dok je u ostalima počinjena samo materijalna šteta. Sudionici ovih nesreća nisu bili pod utjecajem alkohola.

Vozača osobnog automobila koji je na području Petrinje izazvao prometnu nesreću, a potom pobjegao, policijski službenici naknadno su pronašli.



Stranica