Sažetak događaja u proteklih tjedan dana

U razdoblju od 13. do 19. lipnja 2011. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su i obrađena 83 kaznena djela, od kojih su 34 počinili nepoznati počinitelji.

Sažetak događaja u proteklih tjedan dana

 

KRIMINALITET

U razdoblju od 13. do 19. lipnja 2011. godine na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su i obrađena 83 kaznena djela, od kojih su 34 počinili nepoznati počinitelji.

Najviše kaznenih djela i to 26 počinjeno je na području Kutine, potom 24 na području Siska, 11 na području Petrinje, po pet na području Novske i Hrvatske Kostajnice, po četiri na području Dvora i Gvozda te po dva kaznena djela na području Sunje i Gline.

Zabilježeno je 30 krađa, 12 zlouporaba opojnih droga, osam prijetnji, po sedam teških krađa i izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, četiri uništenja i oštećenja tuđe stvari, tri nedozvoljena posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, po dvije prijevare i tjelesne ozljede te po jedno teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, utaja poreza i drugih davanja, krivotvorenje isprava, utaja, izbjegavanje carinskog nadzora, samovlast, narušavanje nepovredivosti doma i krivotvorenje službene isprave.

Od ukupnog broja kaznenih djela, tijekom vikenda je zabilježeno 41 djelo, od kojih su 12 počinili nepoznati počinitelji.  

 

JAVNI RED I MIR

Zabilježeno je ukupno 20 narušavanja javnog reda i mira, od kojih pet na području Siska, po četiri na području Kutine i Novske, po dva na području Petrinje i Dvora te po jedno na području Sunje, Gline i Gvozda, dok na području Hrvatske Kostajnice narušavanja javnog reda i mira nisu evidentirana.

U narušavanju je sudjelovalo 25 počinitelja, od kojih je 14 bilo pod utjecajem alkohola, a šest je zadržano u prostorijama policije.

U devet slučajeva javni red i mir narušen je fizičkim sukobom, u po pet slučajeva svađom i vikom te omalovažavanjem i vrijeđanjem policijskih službenika prilikom obavljanja službene dužnosti, u dva slučaja držanjem životinja bez nadzora te u po jednom slučaju omalovažavanjem moralnih osjećanja građana i naročito drskim ponašanjem na javnom mjestu.

Od ukupnog broja narušavanja javnog reda i mira, tijekom vikenda je evidentirano devet narušavanja za što je prijavljeno 11 počinitelja.         

 

NASILNIČKO PONAŠANJE U OBITELJI

Tijekom proteklog tjedna policija je postupala u 22 slučaja nasilničkog ponašanja u obitelji, od čega u osam slučajeva na području Siska, u po četiri slučaja na području Kutine i Petrinje, u tri slučajana području Gline, u dva na području Novske te u jednom slučaju na području Sunje, dok na području Dvora, Hrvatske Kostajnice i Gvozda nasilnička ponašanja u obitelji nisu evidentirana.

U ovim događajima sudjelovala su 32 počinitelja, od kojih je 15 uhićeno i uz optužni prijedlog dovedeno na prekršajni sud, 12 je bilo pod utjecajem alkohol, a četiri počinitelja su zadržana u policijskoj postaji.

Tijekom vikenda zabilježeno je pet slučajeva nasilničkog ponašanja u obitelji u kojima je sudjelovalo devet počinitelja.

 

PROMET

Na prometnicama je evidentirana 31 prometna nesreća, od kojih 11 na području Siska, osam na području Kutine, šest na području Petrinje, dvije na području Novske te po jedna na području Gline, Gvozda, Sunje i Hrvatske Kostajnice, dok na području Dvora nije bilo prometnih nesreća.      

Od navedenog broja prometnih nesreća evidentirano je deset nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teško, a devet je lakše ozlijeđeno, dok je u 21 prometnoj nesreći nastala samo materijalna šteta.

U četiri prometne nesreće vozači su napustili mjesto događaja te su naknadnim radom pronađena tri počinitelja, dok se za jednim još traga.

Najviše prometnih nesreća i to pet dogodilo se zbog nepoštivanja prednosti prolaza, zatim četiri zbog nepropisnog uključivanja, po tri zbog nedržanja strane kretanja i brzine neprimjerene uvjetima na kolniku itd.

Prema danima najviše nesreća evidentirano je ponedjeljkom - osam, zatim četvrtkom - šest, utorkom i subotom - po pet, nedjeljom - tri te srijedom i petkom - po dvije prometne nesreće. 

U četiri prometne nesreće utvrđena je alkoholiziranost vozača i to u dvije nesreće na području Petrinje te po jednoj na području Siska i Kutine.

Od ukupnog broja prometnih nesreća koje su se dogodile proteklog tjedna, deset nesreća dogodilo se u dane vikenda. U četiri nesreće s ozlijeđenim osobama jedna je osoba teško, a tri su lakše ozlijeđene, dok je u šest nesreća nastala samo materijalna šteta.

 

Planirana akcija u prometu

S petka na subotu, 24./25. lipnja, od ranih večernjih do ranih jutarnjih sati, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke biti će provedena akcija „Noć bez alkohola“. Akcija će biti provedena i koordinirana sa susjednom PU požeško-slavonskom.

 

GRANICA

Proteklog tjedna zabilježeno je pet slučajeva krijumčarenja preko državne granice koja su počinila tri hrvatska, tri bosanskohercegovačka i jedan državljanin Austrije. Oni su pokušali prokrijumčariti ukupno 534 kutije cigareta i 180 tableta s popisa droga.

U utorak, 14. lipnja na području Policijske postaje Dvor u nezakonitom prelasku državne granice zatečen je državljanin BiH kojemu je od strane policije izdano Rješenje o protjerivanju te mu je određena zabrana ulaska i boravka u RH u trajanju od šest mjeseca.

Povrede državne granice nisu evidentirane.



Stranica