Teško ozlijeđen prilikom izvlačenja trupaca u šumi

U srijedu, 22. lipnja oko 11.40 sati u šumi u mjestu Gornja Gračenica, općina Popovača, 34-godišnji uposlenik obrta iz Popovače se prilikom izvlačenja trupaca drveta s radnim strojem primicao rubu usjeka te se u jednom trenutku mjenjač brzina stroja izbacio iz pogona i stroj je nekontrolirano krenuo niz padinu, a 34-godišnjak je iskočio iz stroja.

Foto: Ilustracija

 

U srijedu, 22. lipnja oko 11.40 sati u šumi u mjestu Gornja Gračenica, općina Popovača, 34-godišnji uposlenik obrta iz Popovače se prilikom izvlačenja trupaca drveta s radnim strojem primicao rubu usjeka te se u jednom trenutku  mjenjač brzina stroja izbacio iz pogona i stroj je nekontrolirano krenuo niz padinu, a 34-godišnjak je iskočio iz stroja.

Prilikom iskakanja omotale su ga sajle koje su bile zakopčane za stroj te povukle prema dnu usjeka. Prevezen je u sisačku Opću bolnicu gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život.

Na mjesto događaja je izašao dežurni inspektor zaštite na radu, a policija u Kutini će o ovoj nesreći proslijediti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.



Stranica