Proteklog vikenda na autocesti zatečeno sedam „brzih vozača“

Svim počiniteljima ovih prekršaja naplaćene su novčane kazne od 3 000 kuna te im je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole B kategorije na području RH u trajanju od 12 mjeseci

Foto:  Ilustracija

Policijski službenici Postaje prometne policije Kutina proteklog su vikenda, od petka do nedjelje (24. do 26. lipnja), pojačano provodili aktivnosti po pitanju sigurnosti prometa na dionici autoceste A3 koja je u njihovoj nadležnosti.

Tako su, između ostalog, utvrdili sedam prekršaja najvećeg prekoračenja brzine, odnosno iznad 50 km/h od najveće dopuštene brzine kretanja vozila na autocesti.

Svim počiniteljima ovih prekršaja naplaćene su novčane kazne od 3 000 kuna te im je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole B kategorije na području RH u trajanju od 12 mjeseci.

Rekorder ovog vikenda je bio državljanin BiH koji je u petak, 24. lipnja u 17.34 sati zatečen u navedenom prekršaju na 143 kilometru sjeverne trake autoceste A3 (kod Novske), a koji je iz smjera Slavonskog Broda u smjeru Kutine upravljao osobnim automobilom marke BMW 560L brzinom od 224 km/h.

Inače od navedenih sedam vozača, dva vozača su državljani BiH, dva državljani Slovenije te po jedan državljanin Srbije, Austrije i Bugarske.



Stranica