Rezultati provedene akcije na alkohol

Foto: Ilustracija

Tijekom noći s petka na subotu, 16./17. studenoga, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu.
Tijekom provođenja akcije policijski službenici su kontrolirali 162 sudionika u prometu i utvrdili 32 prometna prekršaja, od kojih se pet odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Svi alkoholizirani vozači upravljali su osobnim automobilima.
Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, po dva su evidentirana na području Siska i Kutine, dok je jedan evidentiran na području Novske.
Kod četiri vozača utvrđena je koncentracija alkohola od 0,5 do 1,5 promila, dok je jednom vozaču alkoholiziranost bila od 1,5 od 2 promila.
Prema dobnim skupinama dva vozača su bila u dobi od 31 do 40 godina, dok je po jedan vozač bio u dobnim skupinama od 18 do 24 godine, od 25 do 30 godina te stariji od 50 godina.
U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 1,68 promila utvrđena je mladom 22-godišnjem vozaču, koji je u subotu, 17. studenoga oko 3 sata, zaustavljen u Sisku.


Pisane vijesti