Prekršaji u prometu

Foto: Ilustracija

U petak, 23. studenoga oko 19 sati, policijski službenici su prilikom kontrole prometa u Donjim Kukuruzarima zaustavili osobni automobil zagrebačkih registracija, kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2,73 promila upravljao 55-godišnji vozač. Do otriježnjenja mu je određeno zadržavanje u posebnoj prostoriji policijske postaje, a zbog počinjenih prometnih prekršaja protiv njega će nadležnom prekršajnom sudu biti podnijet optužni prijedlog. 
Istoga dana oko 20 sati u Petrinji je zatečen 58-godišnjak, koji je pod utjecajem alkohola od 1,51 promil upravljao osobnim automobilom sisačkih registracija. Zadržan je u policijskoj postaji do otriježnjenja te će biti prekršajno prijavljen zbog vožnje pod utjecajem alkohola.
Prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, automobilom sisačkih registracija je upravljao 57-godišnji muškarac, koji je u subotu, 24. studenoga oko 17.30 sati zaustavljen u Zagrebačkoj ulici u Sisku. Provjerom je utvrđeno da se radi o recidivistu, odnosno višestrukom počinitelju prometnih prekršaja, zbog čega je uhićen i uz optužni prijedlog doveden na prekršajni sud.
Zbog vožnje pod utjecajem alkohola nadležnom prekršajnom sudu će biti prijavljen 29-godišnjak, koji je u nedjelju, 25. studenoga zatečen u Lipovljanima kako pod utjecajem alkohola od 1,86 promila upravlja osobnim automobilom pulskih registracija. Do otriježnjenja je zadržan u posebnoj prostoriji policijske postaje.


Pisane vijesti