Dnevni događaji – sažetak

Proteklog vikenda na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježeno je 19 kaznenih djela od kojih su 11 počinili nepoznati počinitelji. Po šest kaznenih djela počinjeno je na području Kutine i Petrinje, pet na području Siska te po jedno na području Hrvatske Kostajnice i Gvozda. Počinjeno je deset teških krađa od kojih dvije u pokušaju, četiri prijetnje, tri krađe te po jedna tjelesna ozljeda i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.
 
Zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira, počinjeno vikom i galamom  na području Gline, zbog čega je prijavljen jedan počinitelj.
 
Na prometnicama se dogodilo devet prometnih nesreća, od kojih četiri na području Siska, dvije na području Kutine te po jedna na području Novske, Petrinje i Sunje.
U jednoj nesreći s poginulom osobom smrtno je stradala jedna osoba (vozač osobnog automobila), u dvije nesreće sa ozlijeđenim osobama jedna osoba zadobila je teške tjelesne osobe (vozač osobnog automobila), a jedna osoba lakše (mopedist), dok je u šest nesreća nastala samo materijalna šteta. Pod utjecajem alkohola bila su dva sudionika prometnih nesreća na području Siska i to u koncentracijama od 1,20 i 0,51 promila. U dvije prometne nesreće, na području Siska i Novske, dva sudionika su pobjegla sa mjesta događaja te su oba naknadno pronađena.
 
Građanin je petrinjskoj policiji dragovoljno predao 42 komada raznog streljiva.

Stranica