Sažetak događaja iz proteklog tjedna

Pregled događaja za razdoblje 7. do 13. studenog 2022. godine

KRIMINALITET
 
U proteklom tjednu na području naše policijske uprave zabilježeno je i obrađeno 46 kaznenih djela, od kojih su 17 počinili nepoznati počinitelji. Na području Siska počinjeno je 17 kaznenih djela, 12 na području Kutine, šest na području Dvora, četiri na području Novske, tri na području Gvozda te po dva na području  Petrinje i Gline. Počinjeno je 13 krađa, sedam prijetnji, četiri oštećenja tuđe stvari, po tri prijevare i krivotvorenja isprava, po dvije utaje, nedozvoljena posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, teške tjelesne ozljede, računalne prijevare, nametljiva ponašanja i protuzakonita lova i ribolova te po jedno razbojništvo, teška krađa, tjelesna ozljeda i nasilje u obitelji.
  
JAVNI RED I MIR
 
Počinjena su dva narušavanja javnog reda i mira za koja je prijavljeno tri počinitelja. Po jedno narušavanje javnog reda i mira zabilježeno je na području Siska i Dvora. Prekršaji su počinjeni fizičkim sukobom i naročito drskim ponašanjem.  
  
PROMET
 
Na prometnicama su se dogodile 23 prometne nesreće i to po sedam na području Siska i Kutine, tri na području Petrinje, dvije na području Gline te po jedna na području Novske, Gvozda, Dvora i Sunje, dok na području Hrvatske Kostajnice prometne nesreće nisu zabilježene. U tri prometne nesreće s ozlijeđenima, tri su osobe lakše ozlijeđene, dok je u 20 nesreća nastala samo materijalna šteta. Najčešće greške koje su prethodile ovim prometnim nesrećama bile su: nepropisna vožnja unazad u sedam slučajeva, nepropisno kretanje kolnikom u šest slučaja, brzina neprimjerena uvjetima na kolniku i nepoštivanje prednosti prolaza u po tri slučaja i dr. U četiri prometne nesreće vozači su pobjegli s mjesta događaja od kojih je dva naknadno pronađena, a za drugima se još uvijek traga. U pet prometnih nesreća, od kojih dvije na području Siska te u po jednoj na području Kutine, Petrinje i Dvora, vozači su bili pod utjecajem alkohola.  
 
Tijekom proteklog vikenda na prometnicama se dogodilo sedam prometnih nesreća.
  
GRANICA
 
Proteklog tjedna zabilježeno je sedam slučajeva krijumčarenja preko državne granice u kojima su sudjelovala tri bosanskohercegovačka, dva hrvatska te po jedan slovenski i austrijski državljanin. Oni su pokušali prokrijumčariti 127 tableta koje se nalaze na popisu droga, a za koje nisu imali medicinsku dokumentaciju, 44 kutije cigareta, 500 grama duhana, prehrambene proizvode i alkoholna pića.

Stranica