Pijani vozači izazvali prometne nesreće

Foto: ilustracija

U subotu, 5. kolovoza oko 22.30 sati, na sisačkom području u mjestu Topolovac dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Do nesreće je došlo kada je uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake 61-godišnjak automobilom sisačkih registracija prešao na suprotnu prometnu traku i sletio van kolnika. Tom prilikom udario je u betonsku ogradu od koje se odbio i udario u stup telefonskog voda, nakon čega je udario u drvo. Vozač je bio pod utjecajem alkohola d 1,56 promila te je lakše ozlijeđen. Do otriježnjenja je smješten u posebnu prostoriju nadležne policijske postaje. U automobilu prevozio je pušku i 12 komada pripadajućeg streljiva za koje posjeduje oružni list za držanje i nošenje oružja. Oružje i streljivo mu je oduzeto, a zbog počinjenih prekršaja sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana bit će prekršajno prijavljen nadležnom Općinskom sudu.

Sljedećeg dana, 6. kolovoza oko pola sata poslije ponoći, na petrinjskom području između mjesta Gornje Mokrice i mjesta Nebojan, prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od 1,93 promila je izazvao 30-godišnjak. On je uslijed neprilagođene brzine po dolasku u zavoj izgubio nadzor nad automobilom sisačkih registracija nakon čega je sletio u odvodni kanal te udario u betonski mostić šumskog puta. Vozač nije koristio sigurnosni pojas te je lakše ozlijeđen. Zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Istoga dana, oko 18.30 sati, na sisačkom području u mjestu Gornje Komarevo, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Nesreću je izazvao 37-godišnjak koji je bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 0,33 promila upravlja automobilom zagrebačkih registracija. On je po dolasku u zavoj uslijed neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad vozilom, sletio s kolnika nakon čega je udario u kolni ulaz i drveno-žičanu ogradu, a potom i u metalni hidrant, nakon čega se prevrnuo na bočnu stranu. Vozač nije koristio sigurnosni pojas te je teže ozlijeđen. Zbog počinjenih prekršaja protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Pisane vijesti | Promet i vozila