Izrečene novčane kazne vozačima zbog počinjenih prometnih prekršaja

Foto: ilustracija 

U petak, 19. siječnja oko 2.30 sati, na glinskom području u mjestu Kihalac, zatečen je 42-godišnji državljanin Mađarske koji je bez položenog vozačkog ispita upravljao tehnički neispravni automobilom poljskih nacionalnih oznaka i tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas. Uhićen je i zbog počinjenih prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 1580 eura.

Isoga dana, oko 22.30 sati, na petrinjskom području u mjestu Nova Drenčina, policijski su službenici zaustavili automobil sisačkih registracija kojim je bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 1,72 promila upravljao 27-godišnjak. Uhićen je te je zbog počinjenih prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu koji ga je proglasio krivim i kaznio novčanom kaznom u iznosu od 1800 eura te mu izrekao zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Potom su u subotu, 20. siječnja oko 16 sati, na petrinjskom području u mjestu Gora, policijski službenici zaustavili automobil mađarskih nacionalnih oznaka kojim je bez položenog vozačkog ispita upravljao državljanin Moldavije. Uhićen je i sljedećeg dana zbog počinjenih prekršaja doveden nadležnom Općinskom sudu gdje mu je nakon održanog žurnog postupka presudom određena kazna zatvora u trajanju od 30 dana uvjetno na godinu dana i novčana kazna u iznosu od 300 eura.

Pisane vijesti | Promet i vozila