Zaustavljeni alkoholizirani vozači na prometnicama

Foto: ilustracija

U subotu, 11. svibnja oko 00.20 sati, policijski su službenici na autocesti A3 kod Novske, zaustavili 52-godišnjeg bosanskohercegovačkog državljanina koji je pod utjecajem alkohola od 1,1 promil upravljao teretnim vozilom bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka. Vozaču je na temelju izdanog obaveznog prekršajnog naloga naplaćena novčana kazna u iznosu od 440 eura te mu je izrečena mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole „C“ kategorije na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od dva mjeseca.

Istoga dana, oko 00.30 sati, u ulici Matije Gupca u Petrinji, policijski su službenici u kontroli prometa zaustavili automobil sisačkih registracija kojim je pod utjecajem alkohola od 1,8 promila upravljao 29-godišnjak.

Idućeg dana oko 1.30 sati u mjestu Repušnica na području Kutine, zaustavljen je automobil kutinskih registracija kojim je upravljao 24-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,64 promila.

Vozači su do otriježnjenja smješteni u posebnu prostoriju nadležne policijske postaje, a protiv njih slijedi optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

Pisane vijesti | Promet i vozila